Lilly je vodeća tvrtka po pitanju

transparentnosti

Iskustvo nas uči da transparentnost u radu pomaže u izgrađivanju povjerenja kod zainteresiranih strana. Osim toga, transparentnost štiti od korupcije i neetičkih poslovnih postupaka.


U skladu s politikom otvorenog objavljivanja podataka tvrtke Lilly, postali smo prva farmaceutska tvrtka koja je dobrovoljno pokrenula internetski registar kliničkih ispitivanja. Tvrtka Lilly je od 2002. registrirala sva svoja klinička ispitivanja (Faza II, Faza III i Faza IV) koja su započeta  od 15.  listopada  2002., nadalje, bilo gdje u svijetu - www.clinicaltrials.gov. Osim toga, tvrtka Lilly registrirala je sva klinička ispitivanja Faze I, počevši od 1. listopada 2010. nadalje.


Osim toga, uvjereni smo da je transparentnost poslovne prakse, koja uključuje novčana plaćanja ili druge oblike materijalne vrijednosti, ključna za izgrađivanje povjerenja. Ovakva plaćanja mogu se pogrešno shvatiti ako su tajna. Zbog toga smo poduzeli brojne korake u pružanju informacija o tome kako surađujemo s ključnim partnerima da bismo ostvarili napredak u medicini.