Tvrtka Eli Lilly

povezuje brigu za zdravlje s najnovijim otkrićima kako bi se poboljšali životi ljudi širom svijeta

Eli Lilly posluje već skoro 140 godina. Ovu je globalnu istraživačku tvrtku u svibnju 1876. osnovao pukovnik Eli Lilly u Indianapolisu, u državi Indiani na Srednjem zapadu Sjedinjenih Država. Pukovnik Lilly, tridesetosmogodišnji farmaceutski kemičar i veteran američkog građanskog rata, bio je frustriran loše pripravljenim i često nedjelotvornim lijekovima svoga vremena. Zbog toga se sebi i društvu zarekao da će:

  • osnovati tvrtku koja će proizvoditi farmaceutske proizvode najviše kvalitete
  • tvrtka razvijati samo one lijekove koji će se izdavati na preporuku liječnika, a ne trgovačkih putnika
  • lijekovi iz tvrtke Lilly biti bazirani na najnovijim znanstvenim dostignućima.

Iako je posao cvjetao, pukovnik Lilly nije bio zadovoljan tradicionalnim metodama provjere kvalitete svojih proizvoda. Godine 1886. zaposlio je mladog kemičara na mjesto znanstvenika s punim radnim vremenom i pritom se koristio najnovijim tehnikama provjere kvalitete te ih usavršavao. Zajedno su položili temelj Lilly tradicije, predanosti koja se prije svega usredotočila na kvalitetu postojećih proizvoda, a poslije proširila na pronalaske i razvoj novih i boljih lijekova.

 

Ime Lilly je obećanje. Crvena slova predstavljaju suvremenu verziju potpisa našega osnivača i znak su naše ponosne prošlosti kao i uzbudljive budućnosti. Naše je obećanje jednostavno: Tvrtka Lilly povezuje brigu za zdravlje s najnovijim otkrićima kako bi poboljšala živote ljudima širom svijeta.

 

 

PP-LILLY-HR-0013, 19.9.2018