Istraživanja

su okosnica tvrtke Lilly

Istraživački laboratoriji tvrtke Lilly (LRL) otkrivaju i razvijaju visokokvalitetne inovativne lijekove koji pomažu ljudima da žive duže, zdravije i sretnije. To se čini na pouzdan i isplativ način te u duhu optimizma, timskoga rada, kvalitete i usklađenosti. Naša ulaganja u istraživanje i razvoj već su godinama na visokom stupnju, a rezultirala su i jednim od najproduktivnijih centara za razvoj novih proizvoda u industriji, u kojem se trenutačno radi na razvoju više od 60 potencijalnih novih lijekova.

"Istraživanje je srce poslovanja i duša tvrtke."

Eli Lilly, unuk pukovnika Eli Lilly-ja, osnivača tvrtke Lilly

S centrima za istraživanje i razvoj smještenima u osam zemalja i kliničkim istraživanjima koja se provode u više od 55 zemalja, tvrtka Lilly ulaže u istraživanje i razvoj više od prosjeka industrije - otprilike 20 % vrijednosti svoje prodaje. Godišnja ulaganja tvrtke u istraživanje i razvoj u Europi dvostruko su se povećala u posljednjih deset godina i iznose preko 450 milijuna eura.

Tvrtka Lilly podržava Inovativnu zdravstvenu inicijativu, najveće javno-privatno partnerstvo u segmentu Life Science R&D, i aktivno sudjeluje u 19 projekata na području dijabetesa, neuroznanosti i onkologije, ulažući više od 20 milijuna eura.